OnlineCazinouriBonus

Cazinourile Online | Case de Pariuri | Sloturi | Bonusuri

Caracteristici ale persoanelor dependente de jocuri de noroc

Dependenţa de jocuri de noroc a devenit o problemă tot mai acută în ultimii ani. Fiind o modalitate plăcută pentru mulţi de a îşi petrece timpul liber, în unele cazuri, jocurile de noroc pot deveni o problemă periculoasă pentru unele persoane

Spre deosebire de jucătorul social care foloseşte jocurile de noroc drept o metodă de recreere, jucătorul compulsiv pierde controlul asupra acestei activităţi.

Printre factorii care contribuie la apariţia dependenţei de jocuri de noroc se numără o serie de caracteristici personale care se regăsesc în structura de personalitate a dependenţilor de jocuri de noroc.

dependente de jocuri de noroc

Impulsivitatea

Utilizarea compulsivă a jocurilor de noroc nu este dată de frecvenţa utilizării jocurilor de noroc, ci de pierderea controlului asupra acestui tip de comportament. Impulsivitatea apare pe baza unun mecanisf de coping deficitar. Persoana în cauză tind să răspundă emoţiilor şi afectelor negativă prin acţiuni grăbite, prin găsirea unei distrageri, în acest caz, jocurile de noroc care să ducă la eliberare. De multe ori dependenţele apar ca răspuns la probleme mai grave precum anxietatea sau depresia.

Căutarea de senzaţii

Această caracteristică influenţează de obicei frecvenţa utilizării jocurilor de noroc. Persoanele cu această caracteristică creează o dependenţă pentru emoţia provocată de acest comportament, pentru plăcerea câştigului şi anticiparea acestuia. Aceştia vor reveni iar şi iar la sursa acestor senzaţii de care au devenit dependenţi la nivel fizic şi psihologic.

Asumarea riscului

Persoanele cu un nivel ridicat de asumare a riscului se implică în diverse activităţi cu un nivel ridicat de risc, jocurile de noroc fiind o modalitate evidentă de creştere a producţiei de adrenalină. Astfel, jucătorul devine dependent de senzaţia pe care i-o provoacă investirea unor sume importante în cadrul jocurilor de noroc.

Autocontrolul

Jucătorii cu un nivel scăzul al autocontrolului tind să îşi pună în practică dorinţele şi nevoile de moment fără a se gândi la consecinţele ulterioare. Astfel, la fel ca în cazul altor tipuri de dependenţe precum dependenţa de droguri sau de alcool, persoanele cu această caracteristică găsesc dificil să îşi reprime anumite porniri de moment, acest lucru ducînd la utilizarea compulsivă şi frecventă a jocurilor de noroc.

Competitivitatea

Persoanele competitive manifestă această tendinţă în aproape toate domeniile vieţii, jocurile de noroc nereprezentând o excepţie. Competiţia apare în raport cu alţi jucători în ceea ce priveşte câştigurile şi în unele situaţii abilităţile de jucător. Astfel, persoana aflată într-o astfel de competiţie mai mult sau mai puţin declarată va încerca mereu să obţină mai mult şi implicit, va juca mai mult.

Evitarea dependenţei de jocuri de noroc

Ţinând cont de caracteristicile enumerate, persoanele iubitoare de jocuri de noroc pot găsi modalităţi de diminuare a riscului de apariţie a dependenţei.

În cazul persoanelor caracterizate prin impulsivitate, este necesară învăţarea unor modalităţi de coping mai eficiente care să se bazeze mai mult pe confruntarea emoţiilor decât pe distragere, evitând astfel nevoia de refugiu în activităţi precum jocurile de noroc.

Căutătorii de senzaţii este necesar să găsească surse variate de stimulare, astfel încât să nu depindă de senzaţia oferită de o singură activitate.

Totodată, nevoia de competitivitate poate fi satisfăcută prin moduri mai puţin riscante din punct de vedere financiar şi chiar productive.

Jocurile de noroc se pot transforma dintr-o activitate recreaţională plăcută într-un comportament compulsiv toxic şi periculor dacă jucătorii nu îşi stabilesc limitele şi nu caută modalităţi mai bune de raportare la această activitate.

 

OnlineCazinouriBonus © 2017 Frontier Theme